Priekš tevis Austrālijā radītas un konstruētas
augstākās kvalitātes virtuves iekārtas.
 
"Kā skan senais teiciens: jūs maksājat par KVALITĀTI un KVALITĀTE kalpo mūžīgi" - Justin Chellis, Ayr, Queensland.

Optimum lēnā sulu spiede Biežāk uzdotie jautājumi

Iepazīstiet savu Optimum sulu spiedi Video!


Kāda ir atšķirība starp smalku sietu, sietu ar lieliem caurumiem un sietu bez caurumiem?

Sulu spiedei ir smalks siets, lai apstrādātu cietāku pārtiku (ULTEM / PEI materiāls), rupja materiāla siets paredzēts mīkstu produktu, piemēram, augļu apstrādei (Neilona materiāls).

Smalkā sietā ir caurumi, kas ir mazāki, lai sulā nonāktu mazāk biezumu no produktiem. Rupjais siets izlaiž cauri daudz lielāku daudzumu produktu biezumu. (pilni ar šķiedrvielām, kas nonāk sulā)

Vairumā gadījumu smalko sietu var izmantot visu laiku, ja vien jūs nevēlaties sulu ar lielāku daudzumu produktu biezumu, bet tā ir jūsu personīgā izvēle.

Siets bez caurumiem, ko dažkārt dēvē par homogenizācijas plati (ULTEM / PEI materiāls) tiek izmantots, lai pagatavotu riekstu sviestus, saldējumus un bērnu pārtiku un tas neatdala no produktu biezumiem nekādu šķidrumu.

Padomi, kā izmantot Optimum 400 un, kā novērst aizsprostošanos, samazinot biezumu daudzumu:

Padoms #1) Nespiediet / nebāziet pārtiku sulu spiedē ar spēku

Lielākā daļa no mums ir spieduši sulu ar vecā stila centrbēdzes sulu spiedēm. Ja jūs atceraties, tad šajās iekārtās bija nepieciešams produktus iespiest ar spēku un varēja arī izmantot lielus objektus, piemēram veselus ābolus. Jums bija nepieciešams ar spēku spiest burkānus un ābolus uz asmeņiem, kur tie tika sasmalcināti sīkos gabaliņos.

Neizmantojiet šo pašu spiešanas spēka metodi, izmantojot Optimum sulu spiedi vai jebkura cita veida lēnas spiešanas sulu spiedi. Šajās sulu spiedēs nav asmeņu, kas griežas un nenotiek galvu reibinoša pārtikas sasmalcināšana. Nekāda spiešana nav nepieciešama. Tā vietā, vienkārši ļaujiet jūsu pārtikai nonākt "sakošļājošajā vārpstā." Praktiski nav nepieciešams izmantot nekādu spēku un iespiežot pārāk daudz pārtikas tvertnē varat izraisīt to, ka pārāk daudz dārzeņu masas nosprosto vārpstu, kā rezultātā sulā nonāk pārāk liels daudzums biezumu vai sulu spiede aizsprostojas.

Kad spiežat sulu no graudzālēm, lieciet Optimum sulu spiedē nelielu daudzumu graudzāļu, lai sagrieztu to īsos 3 cm gabaliņos. Tas nodrošina, ka pārpalikumi var viegli nonākt pārlikumu tvertnē. Jums nav nepieciešams "salipināt" graudzāles bumbiņā. Patiesībā, jūs varat lēnām salikt sulu spiedē mazas graudzāles, koriandru, pētersīļus, virziņkāpostus, spinātus un citu zuļumus, neizmantojot nekādu spēku.

Labs padoms, lai spiestu sulu no lieliem, staipīgiem vai sķidrainiem dārzeņiem ar lapām, ir noplūkt lapas un kātus un sagriezt tos 3-5 cm gabaliņos un salikt tos sulu spiedē lēnām, lai vārpsta iesūc sastāvdaļas sulu spiedē lēni un ar tik lielu spēlu, cik nepieciešams.  

Padoms #2) Vispirms izspiediet sulu no augiem ar zemu škiedrvielu saturu un pēc tam no augiem ar augstu šķiedrvielu saturu

Šis ir ļoti svarīgs padoms: ja jūs spiedīsiet sulu no augiem, kuriem ir augsts šķiedrvielu saturs, piemēram, selerijas vai spinātiem, tad dariet to beigās! Kāpēc? Jo škiedrvielas no selerijas mēdz sakrāties sulu spiedes vārpsta izdales atveres apakšā. Ja šī atvere aizsprostojas, tad notiks "biezumu pārplūde", kā rezultātā sulā nonāks lielāks daudzums biezumu. Ievērojot padomu #1, jūs nodrošināsiet, ka tas faktiski nekad nenotiek.

Kamēr izdales atvere nav aizsprostojusies, biezumu daudzums izspiestajā sulā būs minimāls. Labākais veids, lai to sasniegtu, ir vispirms spiest sulu no augiem ar zemu šķidrvielu saturu: āboliem, burkāniem, utt. un tikai pašās beigās izmantot staipīgākus, šķidrainākus augus. Ja jūs vēlaties sulu bez biezumiem, tad ievērojiet šo padomu.

P.S.: Ja plānojat spiest sulu lielos daudzumos un jums nav iebildumu pret mazu biezumu daudzumu sulā, tad alternatīva (nodrošinot, ka neazsprostojat sulu spiedi) ir aizstāt staipīgos un šķidrainos augus ar cietākiem produktiem, piemēram burkāniem vai sarkanajām bietēm.

Padoms #3) Pareizi iespraudiet sarkano kontaktdakšu.

Pārliecinieties, ka sarkanā gumijas kontaktdakša sulu tvertnes apakšā ir pareizi iesprausta rozetē. Šo daļu var izņemt, lai atvieglotu tīrīšanu, bet tā bieži tiek nepareizi ievietota atpakaļ. Tas strādā, kā spiediena punkts, lai nodrošinātu, ka biezumi tiek izvadīti pa atkritumu tekni. 

Tip #4) Izspiediet sulu

Ja sulā joprojām ir pārāk daudz biezumu, vienkārši ielejiet sulu atpakaļ iekārtā un otrajā spiešanas reizē gandrīz visi biezumi būs pazuduši.

Jūs varat arī izsijāt sulu riekstu piena maisiņā, ja vēlaties, bet tas aizņem vairāk laika un enerģijas. 


Izmantojot sulu spiedes krānu:

Sulus spiedes krāns piedāvā papildus funkcijas jūsu Optimum sulu spiedē. Kad tas pareizi ievietots nepieciešamajā vietā, jū varat sākt spiest sulu ar aizvērtu krānu. Tas nodrošina sajaukšanās funkciju, kas ļauj jums izspiest sulu no sastāvdaļām un piepildīt sulu bļodu (līdz pat 300ml) ar jūsu mīļāko sulu kokteili. Kad sula ir izspiesta, vienkārši atveriet krānu un ielejiet sulas kokteili glāzē, samazinot jebkādu putošanos. Pateicoties automātiskai biezumu izvadīšanai, jūs varat turpināt spiest sulu līdz bļoda ir pilna, iztecināt sulu un turpināt spiešanu. Sajaukšanas funkcija arī uzlabo riekstu piena kvalitāti.  


Cik ilgi jāmērcina mandeles, lai pagatavotu mandeļu pienu?

Mēs iesakām minimālo mērcēšanas laiku 6 stundas, bet optimālais laiks ir 12-14 stundas. Jums būs jānomaina mērcēšanas ūdens (un iesakām izmantot attīrītu ūdeni) ik pēc 12 stundām.

Ja ūdens tiek nomainīts regulāri, jūs varat mērcēt ilgāk, bet bieži tās sāk fermentēties atkarībā no siltuma un vides apstākļiem. 

Tā kā mērcēšanas process ir veidots, lai imitētu dabu un nokrišņus, pēc sākotnējās mērcēšanas procesa jūs varat izņemt mandeles un tās diedzēt (izmantojot trauku diedzēšanai vai ieliecist tās riekstu piena maisiņā un pēc tam ievietojiet stikla glāzē un aplejot tās ik pēc 12 stundām) un izaugs mazi asni, ja izmantojat labas kvalitātes mandeles. Tomēr, neiesakām ilgstošu mērcēšanu.


Kādi ir Optimum 400 sulu spiedes izmēri?

Augstums: 46 cm
Platums: 18 cm
Garums: 23 cm
Teknes izmēri: 3.5 x 5.5 cm

Copyright Athena Solutions Pty Ltd

 

contact info

  • Athena Solutions Pty Ltd – Froothie (LV)
    Unit 4, 173-181 Rooks Road
    Vermont VIC 3133
    Australia
    VAT number: NL 824103099B01

INSTAGRAM